Geert Vromans


Geert Vromans is afkomstig uit Lommel en begon zijn muzikale opleiding bij jazzpianist Guido Joris, die hem de basiskennis klavier bijbracht en hem aanspoorde om blokfluitlessen te volgen. De opleiding blokfluit werd voltrokken bij leerkracht Paul Van Hooff.


Verder volgde Geert ook een zangopleiding bij verscheidene zangleerkrachten.

Het is de Britse artiest David Iliff die hem ertoe bracht om orgel te beginnen spelen. Geert volgde een korte opleiding bij Jérôme Giersé, assistent-organist bij de kerk Finis Terrae en de Sint-Michielskathedraal te Brussel. Geert startte zijn carrière als organist in de Anglicaanse Kerk van de Heilige Drievuldigheid (Holy Trinity) te Elsene. Vanaf 2011 werd hij vaste organist in het Waals-Brabantse Archennes (Eerken) tot aan zijn benoeming als titularis-organist in de Johannes-de-Doperkerk (Saint-Jean-Baptiste) te Waver in september 2017.

Vanaf zijn 16 jaar volgde Geert Vromans een basisopleiding koordirectie in Engeland.

In 2014 nam het koor van de NAVO hem aan als chef, een positie die hij 3 jaar lang hield.

In 2017 begon Geert een opleiding koordirectie aan de LUCA School of Arts (het vroegere Lemmensinstituut) onder leiding van Erik Van Nevel en Kurt Bikkembergs. Van 2017 tot 2019 hanteerde Geert ook de dirigeerstok van kamerkoor Helicante uit Meise. Sinds september 2018 bezit hij eveneens de muzikale leiding van het Chorales des Concerts de Tourinnes-la-Grosse (Deurne bij Bevekom).

Zijn meest recente positie is die bij Koor Margoda, waar hij in september 2019 van start ging.

Geerts visie op koorleiding is gebaseerd op bewustwording en ontspanning in combinatie met een degelijke uitvoeringspraktijk. Muziekstijlen en -periodes worden met respect voor de gewoontes en gebruiken behandeld zonder het plezier van zingen, de ontspanning en het genieten van stemgebruik uit het oog te verliezen.

© ontwerp AW